KONYA YALIHÜYÜK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI

Yalıhüyük İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu akabinde de İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.  Yalıhüyük İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Pınar BULUZ açılış konuşmasını yaptı.  Daha sonra kürsüye gelen Sayın Kaymakamımız Muhammed Deniz Kılınç ise; Eğitimin, hikmeti, hakikati ve güzel olanı aramak maksadı ile yapılan tabiri caizse beşikten  mezara  kadar devam eden  bir  yolculuk olduğunu söyledi ve gelişmiş tüm ulusların en pahalı ama en kalıcı  yatırımlarını eğitim üzerine yaptıklarını vurguladı. 21.Yüzyılda uluslararası alanda  en büyük koz, iyi eğitilmiş  insan  gücüdür diyerek eğitimin önemine dikkat çekti.  Kaymakam Kılınç Konuşmasının sonunda ;''Bilimin ön gördüğü kurallarla idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz saygı, hoşgörü ve işbirliği içinde bu eğitim öğretim dönemimizi de başarılı ve verimli şekilde tamamlayacaklardır ' dedi. Programda son olarak ilçemiz Belediye Başkanı  Hasan Koçer de  yeni eğitim-öğretim yılında öğrenci ve  öğretmenlere başarılar  diledi. 'Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı mesajlarını okudular. Program öğrencilerin şiir okuması ve okula  yeni  başlayan  öğrencilere üst  sınıfların çiçek takdim etmesi ile sona erdi.
2019-2020 İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI

17-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-2019

İlçe Milli Eğitim Müdürü Pınar BULUZ'un konuşması: 

Sayın kaymakamım, belediye başkanım, daire amirleri, değerli meslektaşlarım, kıymetli misafirler ve sevgili öğrenciler 2019-2020 eğitim öğretim yılı hepimiz için hayırlı olsun. Eğitim neferleri olarak yeni bir yıla başlamanın heyecanı ve coşkusu içindeyiz.

Öğretmen ve öğrencilerimiz iki aylık bir tatilin ardından tekrar kavuştular. Biz de bu süre zarfında okullarımızın fiziki eksiklerini tamamlamaya çalıştık. Yemek ve taşıma ihalelerini gerçekleştirdik. Okullar açıldığı gün ders kitaplarını öğrencilerimize dağıttık. 

Geçen sene aramızda olup bugün aramızdan ayrılan yönetici ve öğretmenlerimiz oldu. Onlar görevlerini yaptılar bayrağı bize devrettiler. Ayrılanların yerine yeni başlayan öğretmen arkadaşlarımız oldu. Onlara da hoş geldiniz diyorum. 

Malum, Türkiye'nin en küçük ilçesiyiz. Bu nedenle öğrenci sayımız da pek fazla değil. 85 öğrenci ve 32 eğitim personeli ile eğitim öğretime başlıyoruz. Öğrenci sayılarının az olması bizleri üzse de tüm gayretimizle öğrencilerimizin daha başarılı olması için çalışıyoruz. 

 Sevgili Öğrenciler,

 İlköğretim; ilk öğretmen, ilk sınıf arkadaşı, ilk heyecan demektir. Hayatımız boyunca kullanacağımız okuma, yazma ve dört işlemi bu süreçte öğreneceksiniz. Öğretmenlerinizi can kulağı ile dinleyin. Başarısız olmaktan korkmayın. Öğretmenleriniz ve aileniz her daim yanınızda olacaktır. 

Değerli Öğretmenler, 

Eğitimin bel kemiği sizlersiniz. Sizler öğrencilerimize rol model olacak ve onlara maddi manevi her konuda rehberlik edeceksiniz. Öğrencilerinize sevgiyle yaklaşın. Onları görün, dinleyin, hissedin ve onlarla konuşun. Bazen ektiğiniz tohumlar çok geç yeşerebilir. Fakat karamsarlığa düşmeyin. Siz göremeseniz de bir başkası o meyveleri toplayacaktır ve size bilmediğiniz insanlardan bilmediğiniz hayır duaları ulaşacaktır. 

Değerli Veliler

Çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alması için sizlerin de yardımı gerekiyor. Evde sağlıklı huzurlu bir çalışma ortamı oluşturun. Okulda ara sıra öğrencilerinizi gözlemleyip öğretmenleri ile fikir alış verişi içinde olun. Okulumuzun eksiklerinin tamamlanmasında okul idaresine yardımlarınızı esirgemeyin. Okul aile birliğini tam anlamıyla oluşturursak inanıyorum ki tüm sorunlarımız birer birer çözülecektir. 

Yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin gayreti, çabası ve azmi en büyük yol göstericimiz olacaktır. Çocuklarımız bizim emanetimizdir. Onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamak asli görevimizdir. Bu çerçevede bizlere destek olacak olan bütün paydaşlarımıza şimdiden teşekkür eder hayırlı bir yıl dilerim. Kalın sağlıcakla.

 

Yukarı Mah.Bozkır Caddesi Hükümet Konağı No69/A Yalıhüyük / Konya - 03325716429

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.